Natječaj za tip operacije 3.2.1. Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja

Natječaj za tip operacije 3.2.1. Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja

  • Datum objave: 4. 6. 2020
  • Datum prijave: 6. 7. 2020
  • Kraj prijave: 31. 12. 2020
  • Raspoloživost sredstava: 9.480.000,00 kuna
  • Sufinanciranje: Do 70%

Dokumentacija

Svrha natječaja

Svrha Natječaja je sufinanciranje troškova za provođenje aktivnosti predviđenih Planom informiranja i promoviranja, a u cilju poboljšanja svijesti potrošača o postojanju i specifikaciji proizvoda proizvedenih u okviru sustava zaštićenih oznaka izvornosti (ZOI) i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla (ZOZP) te sustava zajamčeno tradicionalnog specijaliteta (ZTS), kao i u sustavu ekološke proizvodnje.

Korisnici

Korisnici su skupine proizvođača, bez obzira na pravni oblik, sastavljene uglavnom od proizvođača ili prerađivača istog proizvoda, a koji sudjeluju u sustavima kvalitete (sustav zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla, sustav zajamčeno tradicionalnog specijaliteta, nacionalnim sustavima kvalitete), udruge ekoloških poljoprivrednih proizvođača čiji su članovi proizvođači uključeni u ekološku proizvodnju u skladu s nacionalnim zakonodavstvom.

Visina javne potpore

Visina javne potpore je maksimalno 30.000 eura godišnje maksimalno do 100.000 eura na razdoblje od četiri godine, odnosno najduže do 2023. godine.